Sci fi-mässan, svarta mongos, hultsfred, knark och annat trams

Jag har varit dålig på att updatera bloggen, det ska det bli ändring på i fortsättningen det lovar jag. Eftersom det var två veckor sedan jag updatera den så blir kvällens blogginlägg extra stor.
 
Jag var på sci-fi mässan förra lördagen, jag tror detta var mitt 5e eller 6e besök på kanske 3 år. Tyvärr var denna mässa den absolut sämsta hittills, dels var den minsta sci-fi mässan jag varit på men de har även höjt priset från 75 till 100 kr. Priset är väl inte så farligt egentligen men man kan ju tycka att om man försämrar kvaliten så ska man inte höja priset. Detta var göteborgs versionen av mässan (varje år är det 3e mässor stockholm, göteborg och malmö) och nytt för i år är att dem har flyttat mässan från svenska mässans lokaler vid scandinavium till något skit ställe utanför stan. Jag har besökt alla tre versionerna av mässan och har förut tyckt att göteborg mässan varit den bästa, mycket på grund av de bra lokalerna. Men senaste mässan var verkligen riktigt dålig. Anledningen att jag är besviken på mässan är nog att jag gått på den för många gånger, varje mässa är egentligen identisk och det är samma försäljare varje gång, samma spel och samma danska jävla stormtroopers.

Det roliga med sci-fi mässan är egentligen att se alla trasiga människor, en del är riktigt tragiska. Man kan säga att sci-fi mässan är en samlings plats för dem mest nördiga subkulterna i sverige - Trekkers, star wars nördar, rollspelare, japan nördar, data/tv-spelsnördar och det är alltid många hårdrockare där av någon anledning. För varje mässa man går på är det fler personer som cosplayar och jag sett allt ifrån alver, jedi riddare till Homer Simpson. Det roligaste på mässan i år var nog att se ett svart mongo. Det låter kanske inte så roligt men jag hört från flera olika personer att svarta personer inte kan bli mongo så jag blev jätte förvånad när jag en. Jag har ju sett många svarta som av olika anledningar varit handikappade men aldrig någon som haft downs syndrom.

Nedanför är lite bilder från mässan b la en bild på tre Mongos som står och kollar på serie tidningar.
image4

image6

image7


  
Årets Hultesfred festival verkar bli riktigt grym och det är flera band som jag verkligen ser fram emot att se:

RAGE AGAINST THE MACHINE - De bandet jag helst vill se live i hela världen, detta blir nog enda chansen i mitt liv att se RATM live. Denna konsär kan jag offra vänstra handen för se så jävla unbart att dem kommer.
LINKIN PARK - Egentligen inget band jag lyssnar på och de har inte gjort något bra på fem år men de är kända så jag går och ser dem ändå. Lite som Pet Shop Boys förra året inget jag egentligen bryr mig om men man går för att dem är så kända.
HIM - Alla säger att detta emo bandet är så bra så jag får väl ge dem en chans till. Jag såg typ 2 låtar av dem förra gången de var på hultsfred sedan tröttna jag och gick och drack mera öl.
BABYSHAMBLES - Jag var på deras legendariska hultsfred spelning för två år sedan hade inte lyssnat på dem innan, efter spelningen var jag fräslt. Efter RATM är denna spelningen den jag ser mest fram emot. Babyshambles pop n roll är är helt underbar live.
SERJ TANKIAN - Har hört en hel del bra saker om Tankian.
THE HIVES - Inget favorit band direkt men de är hyfsade. Live ska dem vara en av världens bästa akter.
HÅKAN HELLSTRÖM -  Håkan är väl okej men det känns jävligt gay att gå på hans spelning.
SÄKERT! - Vi kommer och dö samtidigt du och jag. 
ANTI-FLAG - Denna spelning ska bli riktigt grymt att se, har lyssnat en hel del på dem sista tiden.
TIMO RÄISÄNEN - Såg han 04.00 på natten förra året och det var en bra spelning.
NEVERSTORE - Skatepunk band har inte lyssnat på så mycket men de ska vara en riktigt bra live akt.
ARCH ENEMY - Måste ju se lite metal när jag är där och inte bara gay band. Har bara lyssnat lite grann på dem men av de jag hört så har dem varit bra.
The Donnas - Finns det något mer sexigt än tjejer med gitarrer.


  
Jag var på ett årsmöte för två veckor sedan för en större ungdomsorganisation, två av deltagarna gick för att äta pizza inne i stan. När dem skulle gå hem så blir dem följda av två st civilsnutar och efter någon kilometer så blir dem arresterade för att poliserna trodde att dem var höga på cannabis. Dem fick följa med till polistationen för att lämna blodprov. Det som verkligen gör mig förbannad är att argumenten som polisen använde för att arrestera dem - de hade kepsen bak och fram och hade blodsprängda ögon (berode på att de varit vakna i över 30 timmar) men även om man har blodsprängda så ska ju inte det räcka för polisen för att anklaga någon för att använda cannabis och det med kepsen är ju löjligt. Sådana här grejer gör verkligen att man förlorar respekten för polisen i det här landet. Jag misstänker även att mina vänner blev arresterade för att de är invandrare.

Jag tycker det är bra polisen vill bekämpa knarket men att ta in personer till grisstationen på så vaga grunder är ju kränkande. Istället för att jaga partyknarkare borde polisen ängna sig åt att spränga dem stora knarkligorna.  Det är ju sånt jävla slöseri med skattepengar att jaga tonåringar som rökar lite gräs. Inte för att jag är någon drogliberal men jag tycker grisarna kunde priotera att bekämpa den organiserade brottsligheten istället.

När jag ändå är inne på ämnet kan jag ta upp fallet Susanne Eriksson som det varit en hel del diskution om på olika forum. Denna artikel kommer ifrån www.medicinskmarijuana.com och är något nerkortad:

Svårt MS-sjuk svensk kvinna dömd till ett års fängelse

Susanne Eriksson, 38, från Märsta som är svårt sjuk i progressiv MS (multipel skleros) har genom en nära vän odlat cannabis för eget behov och nu dömts till ett års fängelse för innehav av ca 900 gram (detta inkluderar alla växtdelar, inte enbart de delar (knopparna) som används).

Michael Fuchs, 31, medåtalad, som vattnade och planterade växterna med hennes vetskap, fick också ett års fängelse. De dömdes båda två för narkotikaframställan för överlåtelsesyfte, vilket de kraftigt bestrider då det enbart handlat om medicinskt bruk.

Hon har sökt benådning formellt hos regeringen men fått avslag underskrivet Beatrice Ask utan någon motivering. Detta trots hennes svåra sjukdom eller det faktum att hon odlat för självmedicinering och inte för att tjäna pengar.

Hon har även försökt avtjäna straffet med elektronisk fotboja men inte fått det godkänt eftersom hon inte jobbar. Detta trots att hon är rullstolsbunden och har assistans stor del av tiden. Frågan anhöriga och vänner nu ställer sig är om hon kommer överleva vistelsen på kvinnofängelset Hinseberg.


Eriksson började använda läkarcannabis för sju år sen eftersom ingen av de traditionella läkemedlen fungerade för henne utan bara bromsade utvecklingen av ms samt de ofta jobbiga och oönskade biverkningarna. Inspirationen var Stenhoffs väldigt liknande fall.

"För mig fungerar marijuana både som lugnande för stressen, jag slipper 80% av krampanfallen, sover utan störningar, smärtstillande och samtidigt får jag aptit. I stället är jag hänvisad till att som nu ta bromsmedicin som består i sprutor varannan dag som ger enorma smärtor i hela kroppen och blåmärken eller cellgiftsbehandling som ger hemska biverkningar," skriver hon om sin situation på en webbsida.

Hennes tillstånd blev sämre efter häktningen (som varade i 37 dagar) på Kronoberg den 10 februari förra året, och sedan dess har sjukdomen trätt in i slutstadiet. Idag sitter hon i rullstol och har förlorat styrseln i vänster arm. Läkarintyget som domstolen bygger sin slutsats på skrevs före häktningen och är alltså baserad på en äldre tidpunkt då hon fortfarande kunde gå med kryckor.

Hennes sociala situation är också dålig förutom att vara arbetslös. Hon fick avslag av socialtjänsten till hyran under tiden för strafftiden så hon kan förlamad hamna på gatan i värsta fall.

Hon befinner sig nu i desperat situation. Eriksson har tillgång till 41 timmars personlig assistans i veckan och har 24 timmar tillsyn då hon inte kan röra sig eller mer eller mindre göra något som kräver lite ansträngning. Eftersom hennes receptbelagda värktabletter är narkotikaklassade kommer hon förmodligen få klara sig utan dem under fängelsetiden.

Enligt Fuchs klarar hon inte av att duscha eller gå på toaletten själv. Hon saknar balans, har ständiga smärtor och är extremt stresskänslig och infektionskänslig p.g.a. sin sjukdom. MS är en nervsjukdom som gradvis bryter ner nerverna tills att man blir totalt förlammad och organen sviktar. Fuchs är orolig att fängelset ska bli en dödsdom, om hon placeras på en sjukvårdsavdelning på Hinsebergsanstalten tillsammans med hepatit- och hiv-smittade.

Representanter för patienter med MS i Sverige säger Erikssons dom verkar hård.
- De bör kunna dela ut mildare domar när någon med MS använder cannabis, och ha detta i åtanke vid avkunnande av dom, säger Stefan Käll, ordförande för Neurologiskt handikappades riksförbund.

Ännu har hon inte behövt inställa sig vid anstalten, men måste göra det senast den 4:e februari om hon inte vill bli hämtad av polisen, och gör nu allt för att hitta en lösning.


Som jag sa innan så jag absolut ingen drogliberal men i sådan här fall kan det väl vara okej. Susanne har ju inte sålt någon Cannabis till någon annan och enligt henne reducerar det ju smärtan med 80% så det är ju bara humant att låta henne bruka lite Cannabis. Det skadar ju inte någon annan. Jag tycker den nuvarande lagstiftningen i Sverige verkar vara en moral lag. Den borde istället vara grundad på vetenskap och fakta.

Förra måndagen gick en dokumentär på Vetenskapens värld som var producerad av BBC Horizon som behandlade lite samma ämne. Dokumentären hette "Is Alcohol Worse Than Ecstasy?" Dem rangordnade dem 20 farligaste drogerna och använde tre kriterer för att göra detta: Hur beronde framkallande drogerna är, hur stor belastning dem är för samhället och hur dem påverkade brukarna socialt.

Här är listan:

1. Heroin

2. Cocaine

3. Barbiturates (Sedatives)

4. Methadone (Opioid)

5. Alcohol

6. Ketamine

7. Benzodiazepines (Sedatives)

8. Amphetamine (Speed)

9. Tobacco

10. Buprenorphine (Opioid)

11. Cannabis

12. Solvents (Lösningsmedel)

13. 4-methylthioamphetamine (amphetamine derivative)

14. LSD

15. Methylphenidate(Ritalin)

16. Anabolic steroids

17. Gamma 4-hydroxybutyric acid (depressant, "date-rape drug")

18. Ecstasy

19. Amyl Nitrate (nitrite inhalants, "poppers") Legal

20. Khat (plant-derived stimulant)

Det konstiga med listan är ju att tobak och alkohol kom på 5e och 9e plats. Men jag antar att det beror på att de har så stor påverkan på samhället. Jag tycker även att det är konstigt att Lösningsmedel och Ecstasy som så långt ner på listan. Lösningsmedel bränner ju hjärnceller som eld bränner papper och Ecstasy är ju farligare än t ex Anabolic steroids. Många har varit kritiska mot denna dokumentär och här är ett kritiskt debatt inlägg av Torgney Peterson från regeramera - Bedrövligt SVT om farliga droger. Dokumentären var iallafall intressant och hade en del poänger om att lagstiftningen är föråldrad (från 70-talet) och inte baserad på de senaste vetenskapliga rönen. Dokumentären handlade främst om Stor Britanien men mycket stämmer överens med den svenska lagstiftningen.



Lite roliga videos:

Den är väl gammal nu men här är videon med Chris Crocker - Leave Britney Alone!
Chris Crocker besöker Maury show (white trash show som Jenny Jons och Jerry Springer) och förklarar händelsen - Maury show. Ett kul klipp från Maury med en trasig människa som är rädd för "Pickels" kan ni se här.
Misstänker att denna video är fejk men det gör den inte mindre rolig - Damp ungen Svenska Subtitles

  
Det var väl allt för denna gången nästa blogginlägg kommer på lördag eller söndag.

RSS 2.0